Dana 19. 06. 2018. godine, u Sudu Bosne i Hercegovine je potpisan Sporazum o naučnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji između Suda Bosne i Hercegovine i Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

 

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i registrar Suda BiH Emira Hodžić ugostili su ovom prilikom dekanesu Pravnog fakulteta prof. dr. Hajriju Sijerčić-Čolić i prodekana prof. dr. Fikreta Karčića.

 

Predsjednik Suda je istakao kako teorija i praksa treba da budu međusobno koordinisane te izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma. Postojeća saradnja između ove dvije institucije dobila je i formalnu podlogu, a s ciljem daljeg unapređenja odnosa. Dekanesa prof. dr. Sijerčić-Čolić ukazala je na to da se Sporazumom obuhvataju različite vrste aktivnosti te izrazila spremnost za organizovanje zajedničkih edukacija, okruglih stolova i seminara.

 

Učesnici sastanka su iskazali snažnu zajedničku opredijeljenost za saradnju, u čijem će fokusu biti studenti, ali i ostali oblici naučne i stručne saradnje. Aktivnosti na realizaciji ciljeva ovog sporazuma bit će započeti u novoj akademskoj godini.