U okviru projekta „Jačanje pravnih studija u oblasti prava EU u Jugoistočnoj Evropi“, koji je podržan od Erasmus+ programa Evropske unije i koji se implementira na svim članicama SEELS mreže (South East European Law School Network), na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu je dana 13. 06. 2019. održana manifestacija 2. EU Law Days.

U okviru ove manifestacije je  predstavljena mreža SEELS kao i časopis SEE Law Journal koji izdaje ova mreža.

Centralni događaj je bio promocija knjige prof. dr. Tatjane Josipović, redovne profesorice na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pod naslovom „Zaštita potrošača od nepoštenih ugovornih odredbi: načela i standardi zaštite u odlukama Suda Europske unije”.

Pozdravne riječi  skupu uputila je dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Hajrija Sijerčić-Čolić i direktor Direkcije za evropske integracije gosp. Edin Dilberović. Projekt SEELS i časopis SEE Law Journal su predstavili prodekanesa za međunarodnu saradnju prof. dr. Zinka Grbo. Nakon promotora knjige, profesora emeritusa Nevenka Misite i prof. dr. Melihe Povlakić, prof. dr. Tatjana Josipović je, predstavljajući knjigu, govorila i o ulozi Suda EU u ostvarivanju efikasne zaštite potrošača.